Пе́снь 1.

Ирмо́с: Во́ду проше́д, я́ко су́шу, и еги́петскаго зла́ избежа́в, изра́ильтянин вопия́ше: Изба́вителю и Бо́гу на́шему пои́м.

Вся́ кра́сная ми́ра сего́ возненави́девши, Серафи́мо, па́че же Го́спода возлюби́вши, за Него́ страда́ти изво́ли; Того́ моли́ спасти́ся душа́м на́шим.

Егда́ наста́ стра́шный де́нь гоне́ния, ты́, Серафи́мо, не убоя́вшися, дерзнове́нно Го́спода испове́да, серафи́мскою любо́вию Того́ возлюби́вши.

Благода́тию Бо́жиею, Серафи́мо, в тебе́ сия́ющею, блаже́нную Сави́ну и и́же с не́ю ко Христу́ привела́ еси́ уче́нии твои́ми.

Богоро́дичен: Предста́тельнице на́ша те́плая и Моли́твеннице к Сы́ну Твоему́, призыва́ющих Тя́ на по́мощь вско́ре заступи́ и спаси́.

Пе́снь 3.

Ирмо́с: Небе́снаго кру́га Верхотво́рче, Го́споди, и Це́ркве Зижди́телю, Ты́ мене́ утверди́ в любви́ Твое́й, жела́ний кра́ю, ве́рных утвержде́ние, Еди́не Человеколю́бче.

Егда́ нечести́вый иге́мон Вири́лл посла́ слуги́ своя́ привести́ тя́ на суди́ще, тогда́ блаже́нная Сави́на возбраня́ше и́м, и, а́ки чи́стую голуби́цу, храня́ше тя́.

Ты́, свята́я неве́сто Христо́ва Серафи́мо, вели́кия ре́вности испо́лнилася еси́ ко Христу́ и, не убоя́вшися нечести́вых слу́г иге́мона, но после́довавши и́м, блаже́нную Сави́ну увеща́ше то́кмо моли́ти Го́спода о тебе́.

Ты́, Серафи́мо, глаго́лаше: а́з же упова́ю на Го́спода Иису́са Христа́ и ве́рую, а́ще и недосто́йна и грешна́ е́смь, но да предста́нет мне́ Иису́с Христо́с и укрепи́т мя́ бы́ти рабо́ю Его́.

Богоро́дичен: Не́сть на́м ины́я наде́жды по Бо́зе, то́кмо Ты́, еди́на на́ша Засту́пнице и Помо́щнице, спаси́ на́с, упова́ющих на Тя́.

Седа́лен, гла́с 4.

Вмести́лище Свята́го Ду́ха яви́лася еси́, свята́я му́ченице Серафи́мо, себе́ Бо́гу в же́ртву прине́сши, и до́м Святы́я Тро́ицы сподо́билася еси́ бы́ти; моли́ спасти́ся душа́м на́шим.

Пе́снь 4.

Ирмо́с: Услы́шах, Го́споди, смотре́ния Твоего́ та́инство, разуме́х дела́ Твоя́ и просла́вих Твое́ Божество́.

Блаже́нная Сави́на, не вверя́ющи рука́м слу́г нечести́вых тебе́, святы́я деви́цы, сама́ с тобо́ю ку́пно по́йде к иге́мону, хотя́щи изба́вити тя́, Серафи́мо.

Егда́ иге́мон устыде́ся сена́торскаго благоро́дства Сави́ны, тогда́ отпусти́ти тя́ повеле́ в до́м ея́, но по трие́х дне́х па́ки посла́ слу́г, да предста́вят тя́ на суди́ще, Серафи́мо.

Втори́цею блаже́нная Сави́на после́дова тебе́, Серафи́мо, но егда́ ви́де, я́ко от ру́к нечести́вых изъя́ти тя́ не возмо́же, а́бие оты́де в до́м сво́й, рыда́ющи.

Богоро́дичен: Ты́ моя́ ра́дость и наде́жда в го́рести мое́й, Ты́ прибе́жище и весе́лие души́ моея́, спаси́ мя́, Влады́чице, моли́твами Твои́ми.

Пе́снь 5.

Ирмо́с: Просвети́ на́с повеле́нии Твои́ми, Го́споди, и мы́шцею Твое́ю высо́кою Тво́й ми́р пода́ждь на́м, Человеколю́бче.

Предста́ свята́я а́гница Христо́ва на суде́ нечести́ваго иге́мона, све́том благода́ти Христо́вы озаря́ема, и егда́ повеле́ иге́мон принести́ же́ртвы ло́жным бого́м, тогда́ дерзнове́нно Го́спода испове́да и Тому́ в же́ртву принесе́ся.

Ты́ глаго́лаше, Серафи́мо: Бо́гу моему́ е́сть уго́дная же́ртва, да саму́ себе́ непоро́чну соблюду́ в чистоте́ де́вства моего́ и ины́х к тому́ же приведу́ по́мощию Его́ всеси́льною.

Ублажи́м, ве́рнии, неве́сту Христо́ву, прекра́сную Серафи́му, красоты́ ю́ности не пощади́вшую и на му́ки дерзну́вшую любве́ ра́ди Христо́вы, безче́стие, бие́ние, ра́ны и сме́рть претерпе́вшую.

Богоро́дичен: Ма́ти пресла́дкаго Све́та моего́, Го́спода, не посрами́ мя́, всю́ наде́жду на Тя́ возлага́ющу, спаси́ мя́, Пречи́стая, моли́твами Твои́ми.

Пе́снь 6.

Ирмо́с: Моли́тву пролию́ ко Го́споду и Тому́ возвещу́ печа́ли моя́, я́ко зо́л душа́ моя́ испо́лнися и живо́т мо́й а́ду прибли́жися, и молю́ся, я́ко Ио́на: от тли́, Бо́же, возведи́ мя́.

Ничто́же тя́ услади́ти возмо́же, неве́сто Христо́ва, от ми́ра сего́, то́кмо еди́на любы́ ко Го́споду распаля́ше се́рдце твое́, и, я́ко а́гница на па́жить, ско́ро тече́ на муче́ние, во е́же а́бие узре́ти Возлю́бленнаго Жениха́ Христа́, Его́же все́ю душе́ю возлюби́ла еси́ и Его́же ра́ди муче́ния претерпе́.

Любо́вию к Бо́гу разжиза́ющися, небе́сным серафи́мом уподо́билася еси́, тоя́ любве́ и на́м сподо́битися моли́, почита́ющим и лю́бящим тя́, Серафи́мо.

Ты́, по словеси́ твоему́, вои́стинну це́рковь Бо́жия яви́лася еси́ и вмести́лище Ду́ха Свята́го, Серафи́мо, я́ко не пощади́ пло́ти твоея́ и муче́ния претерпе́.

Богоро́дичен: Бу́ди мне́ тве́рдый щи́т в ско́рби мое́й, егда́ бу́ря злы́х челове́к возста́нет на мя́, тогда́ Сама́ укрепи́ мя́ и на тве́рдем ка́мени ве́ры поста́ви но́зе мои́.

Конда́к, гла́с 2.

Серафи́мскою любо́вию Го́спода возлюби́ла еси́, свята́я де́во Серафи́мо, и всю́ себе́ за Го́спода на муче́ние предаде́, до́ндеже дости́гла еси́ Ца́рствия Небе́снаго.

И́кос:

Пренебреже́ мирску́ю суету́, свята́я му́ченице Серафи́мо, Еди́наго то́кмо иму́щи пред очи́ма твои́ма, Нетле́ннаго Жениха́ Твоего́, все́ жела́ние твое́ бы́сть Еди́н Госпо́дь, к Нему́же все́ю душе́ю устреми́ся, и предста́ с неизрече́нною ра́достию Престо́лу Влады́чню, и лице́м к лицу́ узре́, Его́же возлюби́ла еси́, тогда́ вои́стинну дости́гла еси́ Ца́рствия Небе́снаго.

Пе́снь 7.

Ирмо́с: От Иуде́и доше́дше, о́троцы в Вавило́не иногда́ ве́рою Тро́ическою пла́мень пе́щный попра́ша, пою́ще: отце́в Бо́же, благослове́н еси́.

Егда́ по повеле́нию иге́мона безсту́дным еги́петским ю́ношам на оскверне́ние отдана́ бы́сть, Серафи́мо, тогда́ призыва́нием И́мене Госпо́дня си́х студа́ и ослепле́ния испо́лни, сама́ же воспева́ше Христу́: оте́ц на́ших Бо́же, благослове́н еси́.

Егда́ ви́де ско́рую по́мощь от Го́спода, Серафи́мо, тогда́ возде́ ру́це твои́, Тому́ пою́щи: оте́ц на́ших Бо́же, благослове́н еси́.

Мо́лим тя́, де́во свята́я Серафи́мо, и ны́не у Престо́ла Влады́чня воздви́гни ру́це твои́ за на́с, соверша́ющих па́мять твою́, прося́щих твоея́ по́мощи и пою́щих: оте́ц на́ших Бо́же, благослове́н еси́.

Богоро́дичен: Укрепи́ мя́, Влады́чице и Ма́ти Пресла́дкаго Све́та моего́, Го́спода, и научи́ мя́ взыва́ти Сы́ну Твоему́: оте́ц на́ших Бо́же, благослове́н еси́.

Пе́снь 8.

Ирмо́с: Царя́ Небе́снаго, Его́же пою́т во́и А́нгельстии, хвали́те и превозноси́те во вся́ ве́ки.

Повеле́ иге́мон те́ло твое́ свеща́ми опаля́ти, Серафи́мо, но а́бие све́щи угасо́ша, опаля́ющии тя́ са́ми на зе́млю падо́ша, ты́ же воспе́ла еси́, зову́щи: Го́спода по́йте, дела́, и превозноси́те во вся́ ве́ки.

Егда́ па́лицами бие́на бы́сть, Серафи́мо, тогда́ тру́с ве́лий земли́ сотвори́ся, но нечести́вии не позна́ша си́лы Бо́жия, мы́ же, удивля́ющеся чудеси́, зове́м: Го́спода по́йте, дела́, и превозноси́те во вся́ ве́ки.

Го́спода в по́мощь призыва́ше, Серафи́мо, и вся́ ко́зни вра́жия победи́ла еси́, пою́щи: Го́спода по́йте, дела́, и превозноси́те во вся́ ве́ки.

Богоро́дичен: Богоро́дице, А́нгелов ра́досте и челове́ков спасе́ние, обурева́емую мя́ лю́тыми волна́ми жите́йских страсте́й спаси́ и научи́ пе́ти: Го́спода по́йте, дела́, и превозноси́те во вся́ ве́ки.

Пе́снь 9.

Ирмо́с: Вои́стинну Богоро́дицу Тя́ испове́дуем, спасе́ннии Тобо́ю, Де́во Чи́стая, с Безпло́тными ли́ки Тя́ велича́юще.

Мече́м усе́чена бы́сть, му́ченице Серафи́мо, и, а́ки чи́стая голуби́ца, возлете́ла еси́ к Бо́гу, блаже́нная же Сави́на свято́е те́ло твое́, я́ко сокро́вище и маргари́ту дража́йшую, в свое́м гро́бе погребе́.

Страда́льческим ше́ствовавши путе́м, до́блественная му́ченице, претерпе́ бие́ния, опале́ния и вся́ческая муче́ния, и до конца́ сте́рла еси́ главу́ зми́еву, и победи́тельница яви́лася еси́ благода́тию Свята́го Ду́ха.

Ны́не наслажда́ешися неизрече́нныя сла́вы Го́спода, свята́я му́ченице Серафи́мо, о на́с Христа́ Бо́га моли́, соверша́ющих святу́ю па́мять твою́ и ублажа́ющих страда́ния Твоя́.

Богоро́дичен: Простри́ ру́ку по́мощи изнемога́ющей души́ мое́й, Влады́чице моя́ Пресла́дкая, и не посрами́ наде́жды моея́, ю́же на Тя́ возлага́ю, но ми́рною стезе́ю под кро́вом Твои́м приведи́ мя́ к Сы́ну Твоему́ и пресла́дкому Све́ту моему́.

Свети́лен:

Уневе́стившися Христу́, Жениху́ твоему́, всле́д Его́ тече́, му́ченице Серафи́мо, и скороше́ственною стезе́ю возлете́ла еси́ в черто́ги Небе́сныя, иде́же ли́цы му́ченик и святы́х А́нгелов ра́достно срето́ша тя́.

Сла́ва, и ны́не: Тя́, Ма́терь Бо́жию, немо́лчными хвала́ми ублажа́ем и мо́лим Тя́: спаса́й на́с моли́твами Твои́ми и приведи́ к ти́хому Приста́нищу Сы́на Твоего́.